Google Helpful Content Update

Google's Helpful Content Update

Google’s nieuwste update heet “Helpful content” en geeft prioriteit aan inhoud die behulpzaam en informatief is voor gebruikers. Hier zijn vijf belangrijke punten om in gedachten te houden bij het optimaliseren van uw inhoud voor deze nieuwe update:

  1. Gebruikersintentie
  2. Kwaliteitsinhoud
  3. Autoriteit
  4. Klantbeleving
  5. Lokale SEO

Intentie van de gebruiker

Gebruikersintentie: Richt u op de intentie van de gebruiker achter een zoekopdracht om inhoud te produceren die echt behulpzaam is. Uw inhoud moet het stellige antwoord zijn op de vraag van de gebruiker, zonder onnodige aanvullingen.

Inhoud en kwaliteit

Kwaliteitsinhoud: Kwaliteit van de inhoud blijft de absolute koning, ook bij de Helpful content update. Zorg dat de inhoud goed onderzocht en opgeschreven is, zodat het gemakkelijk te begrijpen is.

Autoriteit

Autoriteit: Google waardeert contentmakers met ervaring in het vakgebied waarover zij schrijven. Toon uw expertise en kennis van uw branche door goed onderzochte en feitelijke inhoud te bieden.

Klantbeleving

Klantbeleving: Naast het maken van behulpzame inhoud is het ook essentieel om een positieve klantbeleving te bieden. Zorg daarom voor een gemakkelijk toegankelijke website met duidelijke oproepen tot actie, en met een visueel aantrekkelijke en responsieve vormgeving.

Lokale SEO

Lokale SEO: Als u een lokaal bedrijf bent, zorg er dan voor dat uw inhoud is geoptimaliseerd voor lokale SEO. Dit omvat het gebruik van de naam van uw stad of regio in uw inhoud, het optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf-pagina en het tonen van beoordelingen en testimonials van lokale klanten.

Kortom

Het creëren van nuttige en informatieve inhoud die inspeelt op de intentie van gebruikers, autoriteit toont en een positieve klantbeleving biedt, is nu belangrijker dan ooit. Houd deze belangrijke punten in gedachten wanneer uw team inhoud creëert om de kans op een goede ranking onder Googles nieuwe Helpful content-update te vergroten.

Gevolg Google Helpful Content Update in de praktijk

Hieronder een (negatief) gevolg van de positionering van een concurrent die ik volg bij een eigen, nieuw, project

Gevolgen Google's Helpful Content Update

Hieronder een positief voorbeeld van de positionering van een van mijn eigen projecten

Stijging in zoekmachines na Google's Helpful Content update
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *