On-page SEO factoren

On-page SEO factoren

Zogenaamde on-page SEO factoren zijn alle aspecten van een website die u kunt optimaliseren om de positie van uw website in het resultatenoverzicht te verbeteren. Dit zijn vaak content gerelateerde zaken maar ook onderdelen die de gebruiksvriendelijkheid voor de bezoekers verbeteren mogen we niet vergeten. 

Wat kunt u hier op deze pagina vinden:

  • Welke on-page factoren kennen we
  • Waarvoor ze belangrijk zijn

Title tag

De title-tag, of meta-title is de titel van een pagina, vaak weergegeven in de zoekresultaten, moet het hoofdonderwerp nauwkeurig beschrijven en relevante zoekwoorden bevatten. De laatste jaren zie je dat zoekmachines zoals Google pagina-titels herschrijven. Toch is belangrijk om ze zelf ze relevant mogelijk te maken.

Description tag

De description-tag of meta-description zijn korte beschrijvingen die onder de titel in de zoekresultaten verschijnen. Ze moeten aantrekkelijk zijn en relevante zoekwoorden bevatten om gebruikers te motiveren om op de link te klikken.

Headings

De juiste heading of header-tags zorgen voor het structureren van de inhoudt (tekst) en helpen zoekmachines het belang van verschillende secties te begrijpen. Ook zorgt het voor een betere leesbaarheid van tekst en daarmee dus ook de gebruiksvriendelijkheid.

URL-structuur

Gebruik een eenvoudige, begrijpelijke URL-naam met relevante zoekwoorden. Dit verbeterd de gebruiksvriendelijkheid en de indexering door zoekmachines.

Afbeeldingen

Gebruik afbeeldingsnamen die relevant zijn voor het onderwerp of de pagina. Gebruik dus niet IMAGE30013.jpg maar: ‘geleverde-graszoden-eindhoven.jpg” voor op een pagina als: https://grasleveren.nl/eindhoven/

Alt-tekst voor afbeeldingen

Gebruik een beschrijvende alt-tag voor afbeeldingen. Dit helpt een zoekmachine de afbeeldingen te begrijpen en hoger te tonen in de resultaten met afbeeldingen. U kunt op een eenvoudige manier belangrijke keywords er in verwerken, zolang je maar relevant en beschrijvend zijn.

Kwaliteit en kwantiteit teksten

Maak hoogwaardige, relevante content die waarde biedt voor de lezer. Er is de afgelopen tijd een ‘handleiding’ gekomen wat nu eigenlijk goede content is: EEAT richtlijnen.

Interne links

Interne verwijzingen (links) naar je meest relevante pagina’s helpen zoekmachines de hiërarchie en de relatie tussen pagina’s op een website beter te begrijpen.

Laadsnelheid

Websites die snel laden bieden een betere gebruikerservaring en worden vaak hoger gerangschikt door zoekmachines.

Mobielvriendelijkheid

Websites die goed werken op smartphones zijn cruciaal. Bij veel klanten zien we ook dat 70% van de bezoekers via een mobieletelefoon komt.

Schema.org

Goed gebruik van Schema.org kan helpen om zoekmachines om de context van de content te begrijpen. Zoekmachines kunnen besluiten om je resultaten te tonen met zogenaamde rich snippets in zoekresultaten, wat de zichtbaarheid kan verbeteren.

Conclusie

Bovenstaande is maar een korte nog niet volledig overzicht van on-page factoren. Daarnaast spelen er nog veel andere factoren mee, deze vindt u op de pagina: off-page seo factoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *